Konaković nakon glasanja: Puno je onih koji gube svoje benefite i komoditete

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, izjavio je nakon glasanja na svom biračkom mjestu u sarajevskom naselju Soukbunar da ima optimistična očekivanja i da će biti puno onih koji gube svoje benefite i komoditete.

“Sve ono što smo imali priliku vidjeti na terenu, u cijeloj Bosni i Hercegovini, a posebno u Sarajevu, naslućuje suštinske, dubinske, temeljne promjene u društvu. I na putu do biračkog mjesta uvidio sam da ljudi očekuju ozbiljne promjene”, rekao je Konaković.

Napominje kako nije “osjetio ovaku energiju u posljednjih desetak izbornih ciklusa” u kojima učestvuje.

“Vidio sam da se dešava mobilizacija SDA-ovog glasačkog tijela, da su direktori javnih preduzeća, ustanova, stranački aktivisti od jutros aktivni, što budi i ovo glasačko tijelo koje je do sada apstiniralo”, kazao je Konaković za Klix.

Dodaje da je previše loših pojava bilo u toku svih dosadašnjih kampanja, ali da je ove godine zbog pandemije kampanja bila za nijansu blaža.

“Stalo mi je da smo mi imali kampanju koja je bila dosta regularna… Tenzija je puno. Ovi koji gube svoje benefite i komoditete bili su poprilično bučni. Svjesni su da se stanje u BiH ipak mijenja”, rekao je Konaković.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79