Konaković nakon sukoba Mekić – Zahiragić: U prljavoj političkoj areni važno je istinom razbijati laži

U prljavoj političkoj areni u kojoj se ne biraju sredstva za borbu, veoma je važno istinom razbijati laži. Destruktivna i nervozna opozicija potpuno gubi kontrolu, spinuje i izmišlja kako do sad niko nikad nije – piše Konaković.

Haris Zahiragić: Amel Mekić mi je opsovao majku i prijetio da će me udariti štocem

– U prljavoj političkoj areni u kojoj se ne biraju sredstva za borbu, veoma je važno istinom razbijati laži.

Destruktivna i nervozna opozicija potpuno gubi kontrolu, spinuje i izmišlja kako do sad niko nikad nije.

Mekić demantovao Zahiragića: Rekao sam mu “Odmakni se, debeli majmune”

Zato je važan ovaj post našeg Okerić Ede – napisao je Elmedin Konaković na svom Facebook profilu reagujući na jučerašnja dešavanja u Skupštini Kantona Sarajevo i incident koji se odigrao između satupnika Amela Mekića i Harisa Zahiragića.

Konaković je priložio post Elvedina Okerića, predsjedavajućeg Skupštine KS, u kojem zastuonik NIP-a pojašnjava zašto nije dozvolio zastupniku SDA, Harisu Zahiragiću, da podnese prijavu Etičkom vijeću na samoj sjednici…

– Svako o sebi najbolje kaže kakav je…

S obzirom da me zastupnik Mahir Dević danas u nekoliko navrata prozivao u medijima kako se ponašam diskriminatorski, nestručno, tendenciozno, partijski i kako nisam dozvolio zastupniku Zahiragiću da podnese prijavu Etičkom vijeću na samoj sjednici, što je bio razlog njihovog napuštanja sjednice.

Dževad Poturak nakon sukoba Mekić – Zahiragić: Građani koji nas plaćaju ne zaslužuju takav odnos

“Pazite! on danas nije dozvolio kolegi Zahiragiću da pokrene inicijativu prema Etičkoj komisiji da prijavi njegovog kolegu Mekića…”

Tacno je propisano kako se podnosi prijava Vijeću. Pismeno na protokol a ne na sjednici Skupštine. Član 10. stav 3) Poslovnika o radu Etičkog vijeća.

  Odgođeno izmještanje migranata s Vučjaka u Blažuj!

Da budem jasan, ne podržavam nikakvu vrstu nasilja. Posao zastupnica/ka u Skupštini Kantona Sarajevo je da svoj posao rade odgovrno u skladu sa propisima, a ne populistički i neodgovorno se ponašati u najvećem zakonodavnom tijelu pljuvanjem po drugima. Nismo mogli birati s kim ćemo sarađivati u Skupštini Kantona Sarajevo, ali sve što nanosi štetu treba pokušati zaustaviti – naveo je Okerić u svom FB postu.

U prljavoj političkoj areni u kojoj se ne biraju sredstva za borbu, veoma je važno istinom razbijati laži.
Destruktivna…

Posted by Elmedin Konakovic on Friday, 22 October 2021 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79