Konaković o akciji “Black Tie 2”: Upozoravam sve koji pakuju u ovom procesu da se neće dobro provesti

U akciji kodnog naziva “Black Tie 2” privedeno je više od 10 osoba, a među njima su v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, sarajevski biznismen Gordan Memija, sadašnji i bivši specijalci FUP-a Emir Druškić, Adin Ćatić, Senad Kadić, Dražen Čobović i Ibro Miladin.

Svi ovi osumnjičeni se dovode u vezu sa narkokartelom “Tito i Dino” i šefom Edinom Gačaninom.

Odmah nakon privođenja, oglasio se i lider NiP-a, takođe dovođeni u vezu sa ovim narkokartelom, Elmedin Konaković.

Konaković je danas pred medijima upozorio one koji “pakuju” u ovom predmetu.

“Pošto sam imao dosta upita, htio sam da odgovorim na upite. Pisanje pojedinih kolega govore da ova istraga ima neke veze sa mnom. Želim da odgovorim na sve. Podržavam rad institucija u BiH. Predmet stalnog interesovanja moraju biti svi političari. Od Bakira Izetbegovića, Nermina Nikšića, mene… Ne možete imati vjeru u instituciju, ako imate sumnju u procese koje oni vode. Nemam problem sa tim”, kazao je Konaković.

Konaković je govorio i o Gordanu Memiću, inače njegovom kumu.

“Imam problem sa praksom koja se dešava od 2018./2019. Gordan Memija je moj prijatelj, koji je hapšen prošle godine sa dugim cijevima u 6 sati ujutru, nakon što je jedan novinar najavio spektakularno haopšenje zbog bočice kanabisa za nekog bolesnog. Pozivam sve institucije da ozbiljno rade posao, ali upozoravam da svi oni koji pakuju neće se dobro provesti. Svjedoci smo da to rade dugi niz godina”.

Kaže da ga niko iz institucija nije kontaktirao povodom ovog slučaja.

“Niko me niko kontaktirao povodom ovog slučaja. EUROPOL-u smo poslali i treću urgenciju da se ustanovi da li sam imao kakvu vezu sa tim ljudima. Naravno da nisam, ali neka se provjeri da li sam bio sa tim ljudima. Pravosudna mafija su oni koji su bliski režimu. Interesantna je današnja priča, neki od advokati su komunicirali. Direktor FUP-a i šef specijalne jedicine su danas ispitani. Advokati su rekli da nemaju nalog za hapšenje, a da nalog za pretres imaju na osnovu svjedočenja njihovih kolega. To se mora dovesti do kraja. Ili ovi što prijavljuju lažu, ili ovi imaju kontakt sa kriminalnom organizacijom. Niko nikog neće štiti, ali ni pakovati”, zaključio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79