Konaković o diplomi Sebije Izetbegović: Uputit ćemo dopis inspekciji, lako će dokazati ako ovo nije istina

Na današnjoj konferenciji za medije Naroda i pravde, predsjednik ove stranke Elmedin Konaković se osvrnuo na informacije koje su izašle u javnost o lažiranju diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

– Nikada nisam shvatio kolika može biti težina tog djela, sve dok doktor Kurjak nije o tome govorio kod Senada Hadžifejzovića. Dakle, da neko lažira specijalizaciju nije mi izgledalo logično, bez obzira što poznajem gospođu. Sada ćemo, obećavam, u hitnom roku, vrlo brzo, napisati dopis, vrlo će lako gospođa Izetbegović dokazati ako ovo nije tačno, nije to ‘48., nego ‘94., ‘95. godina.

Muradif Pajt optužuje Sebiju Izetbegović da je ukrala magisterij?!

Ustanova ima arhivu, ima svoju dokumentaciju i ukoliko je ona posjeduje vrlo brzo će se to realizirati. Uputit ćemo zahtjev i Vladi KS, resornom ministarstvu, Upravi za inspekcijske poslove da izvrši nadzor nad fajlom gospođe Izetbegović koja je profesor na Medicinskom fakultetu. U tom dijelu mi imamo apsolutnu nadležnost. KCUS-u nam neće dati da priđemo, federalna inspekcija ne smije napisati nikakav zapisnik, ali ova kantonalna hoće i mora. Očekujemo da kantonalna inspekcija ove sedmice uđe i napravi zapisnik o ovome.

Ako je sve uredu, gospođa Izetbegović zaslužuje javnu ispriku, ako nije, ne znam šta će nam onda ona i njen muž ponuditi kao objašnjenje – kazao je Konaković.

Podsjećamo, doktor i akademik Asim Kurjak pokrenuo je lavinu komentara nakon gostovanja na Face TV-u, kod Senada Hadžifejzovića, kada je izjavio da nije bio mentor direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

Dr. Asim Kurjak o specijalizaciji Sebije Izetbegović: Kod mene nije specijalizirala, provjerio sam

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79