Konaković o oduzimanju telefona Skaki i Hadžibajriću: Čuo sam da je bilo panike, starih brojeva

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, koji je podnio krivičnu prijavu protiv Abdulaha Skake (SDA) i Ibrahima Hadžibajrića (NES) zbog malverzacija prilikom izbora rukovodstva grada Sarajeva, kazao je za portal “Avaza” da mu je poznato da je Sud naredio oduzimanje telefona koji će se vještačiti.

– U okviru krivične prijave koju sam podnio Tužilaštvu Kantona Sarajevo su Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić. Oduzeti su telefoni i vijećnicima Naroda i pravde Alemu Logi i Samiru Bejiću te vijećniku SDP-a Muameru Mekiću koji su svjedoci u ovom predmetu. Oni naravno nisu optuženi, da ne bude zabune, nego Skaka i Hadžibajrić – kaže Konaković.

Dodao je na kraju, kako je i on čuo da je bilo panike i zamjena telefona.

– Ljudima se pojavljuju notifikacije na viberu aktiviraju se stari brojevi, novi telefoni i tako – kaže Konaković za “Avaz”.

Sud naredio da se oduzmu telefoni Skaki, Hadžibajriću i još trojici vijećnika

Podsjećamo, krivičnu prijavu podnio je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković zbog sumnje da u trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Također je naređeno oduzimanje telefona i od gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića, te Muamera Mekića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79