Konaković objasnio: Evo kako je SDA dozvolila HDZ-u ,,legitimno predstavljanje”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković rekao je danas nakon sastanka s američkim izaslanikom za izbornu reformu Matthewom Palmerom i predstavnicom Evropske unije Angelinom Eichhorst da su od Izetbegovića i Čovića čuli da ima mjesta za optimizam.

Kako je rekao Konaković, lideri opozicionih partija do sada nisu imali adekvatne informacije o čemu zaista pregovaraju HDZ i SDA.

“Vrlo je teško napraviti procjenu, načelno su rekli da su postignuti neki napreci. Zbunjujuće je to što smo do sada govorili prioritetno o brisanju etničkog prefiksa iz ustava. Danas nisam primijetio taj entuzijazam. Danas se govorilo o indirektnom izboru člana Predsjedništva”, kazao je Konaković.

Dodao je da mu je drago što je SDA odlučila da “neće ništa bez njih”.

“Danas je Čović potvrdio da je mostarskim dogovorom, u kojem je SDA potpisala legitimno predstavljanje, predstavljen načelni koncept koji se sada komplikuje i da SDA od toga sada bježi. Zašto bježe pitajte njih”, dodao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79