Konaković objavio video ispred sale: Šefovi neće biti zadovoljni

Skupština Kantona Sarajevo će danas u nastavku 37. radne sjednice, razmatrati izvještaje o radu i finansijskom poslovanju osam kantonalnih zdravstvenih institucija za 2020. godinu.

Uoči same sjednice, predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini KS Elmedin Konaković optužio je zastupnike SDA I DF-a da su pokušali opstruirati rad sjednice.

“Pokušali su zapravo spriječiti glasanje o radu ustanova u oblasti zdravstva. Čuvaju prije svega KCUS i Apoteke Sarajevo. Nisu uspjeli opstruirati rad, šefovi neće biti zadovoljni. Zastupnici SBB-a su odgovorno nastavili sa radom i na tome čestitam”, naveo je Konaković.

SDA i DF napustili sjednicu: Pao izvještaj KCUS-a za pandemijsku godinu

Zastupnici SDA i DF nisu prisustvovali sjednici, oni su se nalazili ispred sale u kojoj se održavala sjednica i nisu glasali za izvještaje zdravstvenih institucija.

– Oni pokušavaju opstruirati današnju sjednicu, prije svega to je zbog izvještaj KCUS-a – rekao je zastupnik Elmedin Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79