Konaković odgovorio: Nurkića je Trnovčević otkrio 2008-e godine, a ja sam KK Bosnu napustio 2007-e

Bosanskohercegovački košarkaš, Jusuf Nurkić, gostujući u petak veče na BHRT je rekao kako je u bh. klubovima bio odbacivan, kao i da mu je Dino Konaković rekao da u Bosni ima boljih.

Nurkić otkriva: Konaković i Vujović su smatrali da nisam dovoljno talentovan

– U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokašao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to – rekao je Nurkić, podsjećamo.

Na Facebooku se oglasio i sam Konaković.

– Na nekoliko upita novinara o navodima Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 odgovoriću nakon veoma bitne utakmice koju naš tim igra u nedjelju. Možda samo jedan važan detalj. Nurkića je Trnovčević otkrio 2008-e godine, a ja sam KK Bosnu napustio 2007-e.

I nikad nisam bio predsjednik kluba, do 2007-e sam bio direktor.

BiH, napisao je Konaković na Facebooku, a u komentaru dodao:

– Ne radi se vjerovatno o lapsusu . Ljut je Juka od kad smo ga ružili kad je pobjegao iz reprezentacije, a nije se javio ljekarima ni direktoru. Ja sam tad bio predsjednik KSBiH. Druga je opcija da mu je menadžer Trnovčević rekao da ga je nudio, a to naravno nije istina. U mom vaktu sigurno nije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79