Konaković oštro prema Bh. Bloku: Sramota je šta radite Mostaru, svaki pojedinac koji sruši BiH politiku biće obilježen

Konaković
Konaković

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda, oglasio se prije nekoliko minuta na svom Facebook profilu, gdje je komentarisao današnja dešavanja sa sjednice Gradskog vijeća u Mostaru.

Naime, na današnjoj sjednici se pojavio novi kandidat za načelnika, član SDP-a Arman Zalihić. Njega je za gradonačelnika nominovala Prva mostarska partija, a podržan je i od strane SDP-a. Na taj način je i iz “igre ispala” Irma Baralija, članica Naše stranke, koja se usput nije izjasnila niti podržala Zalihićevu kandidaturu.

Ovaj potez je doveo do momentalnog raskola u Bh. Bloku, što bi kao posljedicu vrlo lako moglo imati rušenje koncepta 18 ruku za novog gradonačelnika Mostara.

Takvom situacijom je ogorčen Elmedin Konaković, koji je napisao da nijedan pojedinac nije važniji od Mostara.

– Niko nije važniji od Mostara. Nijedan pojedinac ili stranka. Žig će nositi svako ko sruši koncept 18 ruku koje bi na scenu u Mostaru trebale donijeti novu politiku, BiH politiku, kazao je Konaković.

Dodao je da će biti sramota ako se politički akteri ne uspiju dogovoriti.

– Novi zaplet nam dolazi iz BH bloka. Predugo smo čekali da bi se danas pojedincu davala važnost i zadovoljavale lične ili stranačke ambicije. Sramota je ako se ne dogovorite, ako ne napravite platformu, dokument, koncept. Ne radite to Mostaru!, napisao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79