Konaković ponovio stavove: Protiv sam diskriminacije, promocije seksualnosti i povorke

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde oglasio se o jučer održanoj Povorci ponosa u Sarajevu. Podrcrtao je da je protiv svake vrste diskriminacije, protiv promocije seksualnosti i protiv povorke.

“Moj stav o povorci zna cijela država, a zna i cijela međunarodna zajednica. Rekao sam svoj stav javno i na sjednici PIC-a, ponovio ga za medije više puta. Protiv sam svake vrste diskriminacije i protiv sam promocije seksualnosti, protiv sam povorke”, naveo je Konaković na Facebooku.

Kako je dodao, ove godine o tome nije raspravljao. Prema njegovoj tvrdnji, ta se šutnja koristi za kreiranje različitih spinova, zato je odlučio na napisati nekoliko činjenica.

Rekao je kako je premijer Edin Forto odluku da se izdvoji novac iz budžeta donio sam, da ima na to zakonsko pravo, da o tome nije odlučivala Vlada KS te da ima naravno i pravo na svoj stav.

“Novac je izdvojen za dodatne sigurnosne kapacitete jer je riječ o skupu visokog rizika. Političke napade ne razumijem jer je i bivši premijer Nenadić kojeg je birala SDA podržao povorku. Druga povorka zbog ograničenja i zabrana okupljanja zbog Covid-a je održana, nije se istina šetalo, vozalo se. Za tu vožnju Vlada KS i resorna ministarstva poduzeli su sve potrebne aktivnosti i događaj osiguravali. Prije same povorke primili su organizatore premijer i ministar MUP-a sa saradnicima i dogovorili sve tehničke detalje. Stigli su naravno napadi i sa druge strane, očekivano kad je NiP u pitanju, svi nam imaju nešto reći”, naveo je Konaković.

Ako bude trebalo, kako je dodao, i o tome će razgovarati narednih dana. Istakao je da je veoma važna činjenica da je i ova povorka prošla bez ijednog incidenta. Na tome je čestitao svim pripadnicima MPU-a KS, FUP-a i drugih agencija.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79