Konaković poslao poruku Vučiću: Svijetla vam se budućnost smiješi sa ubicama i silovateljima

Elmedin Konaković se oglasio na društvenim mrežama, nakon što je Aleksandar Vučić poručio kako Srbija Bosni i Hercegovini neće izručiti Duška Kornjaču.

„Sebi ste u kuću doveli ubice, silovatelje, ratne zločince. Zaštitili ste ih i sad pored vaše djece žive. Ovaj vas Kornjača čak i liječi. Najmilije, kad se razbole njemu u ruke dajete. Divno društvo pravite, svijetla vam se budućnost smiješi, evropska“, poručio je Elmedin Konaković na društvenim mrežama, označivši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsjetimo, predsjednik Srbije je kazao kako mu ne pada napamet da izručuje Srbe Bosni i Hercegovini.

Vučić je rekao da je Duško Kornjača državljanin Srbije čije izručenje traži BiH i prozapadna opozicija i da se radi o uglednom ljekaru.

– Po kom zakonu tražite od mene da hapsim Srbe? Vama u DOS-u je posao bio da šaljete srpsko meso u kesama. Ja neću, a nemam ni pravo ni po jednom zakonu Republike Srbije – rekao je Vučić.

– Ali ovi poslušni pričaju takve priče kako bi se dodvorili velikim silama, pa kažu, “Vučić štiti ratne zločince”. Ne štitim, već poštujem neke principe. Ja više neću da slušam teorije kako Srbija ima najviše ratnih zločinaca. Ja je neću, neću takvu teoriju i ne možete mi ništa. Ne možete me naterati da vam verujem i slušam. Kada pobedite na izborima, tada ću vas poslušati. Kažite ljudima javno kakva je vaša politika, a ne po ambasadama jedno, a ljudima drugo – dodao je Vučić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79