Konaković pozvao na opću mobilizaciju protiv režima

Na vanrednoj sjednici Skupštine HNK u Mostaru jučer je uprkos uprkos protivljenju opozicije po skraćenoj proceduri usvojen prijedlog izmjene i dopunama zakona o MUP-u i policijskim službenicima HNK.

Naime, ovom zakonom će ovaj kanton jedini u državi pored komesara imati zamjenika komesara policije, po modelu federalnog nivoa.

Povodom ove odluke oštro je reagirao lider Naroda i pravde na svom zvaničnom Facebook profilu. On je naime, pozva na opštu mobilizaciju u borbi protiv korumpiranog stranačkog režima.

“Mostar je još jednom bio poprište prljavih stranačkih dogovora SDA/HDZ. Od jučer je policija u HNK potpuno politizirana i podijeljena po etničkom principu. Još jednom su SDA i HDZ trgovali Mostarom i trgovali u Mostaru. I sve to dok se se tobože svađaju lideri SDA i HDZ oko Izbornog zakona. Još jednom dokazuju šta rade iza paravana. Važni su im samo njihovi stranački interesi i tu se vrlo lako dogovaraju. Čudno je da DF, njihov koalicioni partner još uvijek šuti, mudro ili tužno šuti. Nisu rekli niti jednu riječ”, kazao je Konaković.

Potom se se osvrnuo na jučerašnju sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj su izglasali izmjene izbornog zakona.

“Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH mjesto na kojem svjedočimo neograničenoj moći HDZ/SNSD koalicije, jer je SDA to omogućila. Omogućila im je po 4 mjesta u klubovima Srba i Hrvata na državnom nivou i sada imaju neograničenu moć”, istaknuo.

Na samom kraju svog video obraćanja govorio je i Omaru Musabegoviću, kumu kćerke lidera SDA koji je dočekao Dodika u Turskoj.

“U Istanbul mjesto u kojem smo opet vidjeli Kuma koji je i dalje važan faktor u realizaciji projekta vrijednog 5 milijardi KM, projekta za koji kredit treba da vraćaju naša djeca. Sve u jednom danu, danu političkih istina, danu u kojem se ruše sve laži i spinovi režima koje plasira kroz stranačke medije i plaća javnim novcem. Bio je ovo dan na kojem se pokazuju političke istine”, kazao je Konaković.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79