Konaković priznao: Vakcinacija ministara je autogol

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je večeras da predstavnici SDA pokušavaju u javnosti kreirati shvatanje “da su svi isti”, iako je to, uprkos greškama trenutne Vlade Kantona Sarajevo, kako kaže, daleko od istine.

Vakcinisanje članova Vlade Kantona Sarajevo Pfizerom nazvao je autogolom i neprimjerenim potezom te da se takve stvari ne smiju ponavljati.”Ima grešaka ove vlade i mene lično u komuniciranju s ljudima i to prihvatam, ali dotle smo došli da se svaka naša riječ vaga i nek se vaga. Greška ove vlade je te etične naravi, ova vlada je napravila jednu moralnu grešku i priznajemo tu grešku, rekao je Konaković.

Ipak, istakao je da je vlada u istoj sedmici postigla tri vrhunska “eurogola”, tako što je riješila problem finansiranja upisa djece u sarajevske vrtiće, povećala i olakšala dobijanje novčanih sredstava porodicama sa troje i više djece i rekonstruisala ulicu Adema Buće dva mjeseca prije roka.

“Tri hiljade djece dobit će subvenciju te će biti otvorena tri nova vrtića u okviru JU Djeca Sarajeva. Ovo je orgoman benefit kako za roditelje ali tako i za privatne vrtiće”, rekao je Konaković.

Napomenuo je da su svi uspjesi Vlade postignuti uprkos tome što je budžet manji 160 miliona KM u odnosu na prethodne godine. Također je istakao da je broj ukradenih automobila manji više od sedam puta u odnosu na 2015. godinu, kad je taj broj iznosio 720.

Što se tiče nedavnih izjava članova vlade rekao je da su neke bile neadekvatne i tupave, ali da to ni približno ne može zasjeniti sve njene uspjehe.

Imao je ministar Vranić nekoliko interesantnih izjava, onako ne baš adekvatnih, premijer Forto sam, ja sam imao izjavu o genetskoj predisponiranosti o kojoj se govorilo danima i koju sam pokušavao opravdati i ona je zaista tupava i nije ono što mislim i radim”, rekao je, te dodao opozicija secira svaku izjavu jer se nije pojavio primjer korupcije, porodičnog niti stranačkog zapošljavanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79