Konaković: Razlika je između seljaka i papka. SDA i njeni sateliti ponovo lažu i brukaju se

Izjava premijera KS Edina Forte za britanski Guardian da su ‘seljaci dobili rat’ izazvala je brojne reakcije.

Naime, on je govoreći o kulturi i šundu koji je zavladao, Forto je kazao kako je Sarajevo nekad bilo centar kulturnih dešavanja, da sad preovladava šund.

Mnogi mediji i opozicione stranke u KS izjavu su pripisali tome da su seljaci ‘odbranili’ Sarajevo tokom agresije. Forto je to negirao.

U njegovu odbranu sad je stao i zastupnik u Skupštini KS te predsjednik NiP-a (koalicioni partner Fortinog NS-a) Elmedin Konaković.

“Svaka javna riječ izabranih zvaničnika se analizira. Ako, mislim da tako i treba. Jučer je jedna takva izjava premijera Forte izazvala lavinu komentara. Nekoliko medija tražilo je da izjavu komentarišem. Da sam imao vremena komentarisati moj bi komentar bio identičan komentaru Udruženja poljoprivrednika, jedinom razumnom saopštenju koje sam vidio”, naveo je Konaković.

Kaže da se u tom saopćenju ‘pravi razlika između papka i seljaka, kratko i precizno’.

“Možda bih još samo dodao da se prostor koji dobiješ u Guardian-u može bolje iskoristiti i da u tom prostoru treba poslati pozitivne poruke o našoj domovini, promovisati njene vrijednosti i potencijale. Prije nego se rasprava razvila u tom pravcu nekoliko zastupnika/ca i članova SDA su brutalnim lažima, onako kako to često rade, izjavu o ratu protiv šunda u Sarajevu povezali sa agresijom na BiH. Zajedno sa njima i poznati twitter-aš sa boravištem u USA, notorni ljevičar i SDA-ovac u isto vrijeme, sličnu hajku pokreće. Još jednom su zloupotrijebili našu časnu borbu, šehide, poginule borce, Armiju RBiH i druge simbole u korist prikupljanja jeftinih političkih poena i diskreditacije političkih rivala. Na najgori mogući način su slagali. Stižu i zvanična saopštenja iz SDA, SBB i SBiH. Ne čudi da SDA sa ove dvije stranke/satelita reaguje slično. Identična saopštenja, prepuna “brige za borce” i uvreda na račun premijera, svi naravno traže ostavku. Danas naslovnice novina, jučer portala. Ako svjesno lažu strašno je. Posebno oni koji sebe zovu vjernicima, a znaju da vjernik ne laže. Ako baš niko od njih ne govori engleski ili ne poznaje nekoga ko govori engleski, bruka je”, naveo je Konaković.

Na kraju je kazao da ova rasprava sa sarajevskih mindera potpuno drugačije izgleda iz Bratunca, Janje, Zvornika i Brčko distrikta BiH.

“Danas idemo u Banja Luku i Prijedor. Pozivam vas sve zajedno da energiju uložimo u borbu protiv Dodika i procesa koje vodi. Da obiđemo ljude koji se u strahu bude u manjem bh. entitetu”, zaključio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79