Konaković razočaran Hadžikadićem: Prizemno, neiskreno i od njega neočekivano

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković poručio je da Mirsad Hadžikadić (PZP) nakon uspješne protestne šetnje sada napada opoziciju, otvara front i na taj način počinje predizbornu kampanju.


Konakovićeva reakcija stiže nakon Hadžikadićevog razgovora za Klix.ba u kojem je, između ostalog, poručio da su lideri Naše stranke, SDP-a i NiP-a počeli svojatati protestnu šetnju iako u njenoj organizaciji nisu ni učestvovali.

“Hadžikadić nas je pozvao na proteste nekoliko dana prije održavanja, gostujući kod Senada u FACE-u. Zvaničnih poziva i sastanaka nije bilo. Došli smo i podržali proteste. Dan ranije podržali smo skup na svojim profilima, na društvenim mrežama.

 

(VIDEO) Hadžikadić, Kojović, Konaković: Vlasti, doći ćemo vam na kućna vrata po ono što ste nam ukrali!

 

Na Hadžikadićevu konstataciju da opozicioni lideri na protestnu šetnju nisu pozvali svoje članove i simpatizere, već su samo lično podržali skup, Konaković je kazao da je u subotu na ulicama Sarajeva vidio mnogo članova NiP-a.

“Snažna je poruka bila da opozicija zajedno djeluje, šalje poruke ovakvoj, korumpiranoj vlasti i najavljuje zajedničke aktivnosti. Mirsad danas napada opoziciju, otvara front i valjda počinje kampanju. On vjerovatno zna zašto baš na ovakav način, prizemno, neiskreno, već viđeno, od njega neočekivano”, poručio je Konaković.

Za kraj je uputio pitanje da li je opozicija zaista svojatala proteste ili je pohvalila Platformu.

“Jesam li pogriješio rekavši da je PZP ‘dašak svježine na političkoj sceni’?”, poručio je predsjednik Naroda i pravde prenosi Klix.

Političaru pukla guma, niko mu nije htio pomoći

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79