Konaković: Rusija koči napredak BiH, slijepo se izvršavaju naređenja iz Moskve

Mi Bošnjaci pamtimo ruski narod prije svega po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine, pljačkali i ubijali tokom agresije na našu zemlju, kazao je Konaković.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković reagirao je na izjavu potpredsjednika Narodne skupštine RS Denisa Šulića koji je, nakon sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Igorom Kalabuhovom, rekao da su “veze našeg i ruskog naroda toliko duboke da su neraskidive”.

– Mi Bošnjaci pamtimo ruski narod prije svega po dobrovoljcima u BiH koji su činili zločine, pljačkali i ubijali tokom agresije na našu zemlju. Nikakvih tu veza nema – rekao je Konaković.

Naveo je da Milorad Dodik slijepo izvršava naređenja iz Moskve.

– Svjedočimo da ruski narod i Rusija u našoj domovini čine sve što mogu kako bi zaustavili njen napredak i da ruski plaćenik, Šulićev šef slijepo izvršava naređenja iz Moskve. Nesmotrena izjava Bošnjaka Šulića ili potvrda da je pripadnost našem narodu samo prevara kako bi uživao u funkciji?

Realnije je ovo drugo jer su ljudi poput Šulića zbog pozicije spremni odreći se svog stvarnog identiteta i pripadnosti, svoje tradicije, čak i vjere – poručio je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79