Konaković: “Sarajevo-šume” vraćene od kabadahija, po posao se više ne ide pred vrata stranke

Elmedin Konaković, čelnik Naroda i pravde podijelio je komentirao je vijesti iz Vlade Kantona Sarajevo. Između ostalog, istakao je i transparentan proces zapošljavanja u preduzeće “Sarajevo-šume”, ustvrdivši da se “po posao u ovoj firmi više ne ide pred vrata stranke u Ilijašu”.

Sjećate li se momka rođenog 1993. koji je bio predsjednik boračkog udruženja: Sada je imenovan na novu direktorsku poziciju!

“Iz Vlada Kantona Sarajevo ponovo stižu dobre vijesti. Počela je zvanično rekonstrukcija tramvajske pruge. Projekat vrijedan 20,4 miliona eura. Ministrica Naida Hota-Muminović ponovo sa lijepim vijestima. 200 profesionalaca u procesu nastave za djecu sa poteškoćama, od čega 144 asistenta (44 više nego prošle godine) Sve ovo sa budžetom umanjenim za 160 miliona KM”, naveo je Konaković na Facebooku.

Ipak, kako je naveo, njemu jedna od najdražih stiže iz KJP “Sarajevo-šume”.

“Potpuno transparentan proces zapošljavanja, 41 radnik se prima. Poznavaoci prilika znaju koliko je važna ova pobjeda u kojoj se iz ruku malih lokalnih kabadahija ovo preduzeće vratilo u zakonske okvire upravljanja. Vrlo brzo će direktori ovog preduzeća govoriti o poslovnim uspjesima koje su napravili, veliki broj koruptivnih procesa već je prijavljen organima, al’ činjenica da se po posao u ovoj firmi više ne ide pred vrata stranke u Ilijašu, velika je pobjeda”, naveo je Konaković.

Dostavljen izvještaj Vladi KS: Svi grijesi direktora “Sarajevošuma” Halila Sulejmanovića

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79