Konaković se na Facebooku obratio Sebiji Izetbegović: Operišu našu djecu po Mostaru jer ni sale ne date!

Parama ste građana napravili uštede tako što te iste građane tjerate da kupuju voltarene i toplomjere

 

Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona, oglasio se na svom Facebook profilu nakon konferencije za novinare koju je na KCUS-u održala generalna direktorica Sebija Izetbegović, te istakao “kako još nije odgovoreno na ključna pitanja”.

 

Post prenosimo u cijelosti:

 

– Džaba privatni mediji, džaba press konferencije, džaba prijetnje i ruženje. Niste još uvijek odgovorili na ključna pitanja.

 

Ko na KCUS može operisati djecu sa problemima srca, sa urođenim iščašenjem kukova, sa skoliozama, ko može operisati prednju kriznu vezu? Može na KCUS samo kad dođu ekipe iz Slovenije i Srbije koje dovodite i plaćate.

 

Kad u takvu situaciju dođemo, mi te što znaju tražimo po ambulantama i privatnim klinikama jer ste ih otjerali. Operišu našu djecu po Mostaru jer ni sale ne date. Parama ste građana napravili uštede tako što te iste građane tjerate da kupuju voltarene i toplomjere.

 

Niko od vas nije tražio da na taj način štedite. Vrijeđate zastupnike koje je narod birao i ovlastio da vas pitaju šta radite. Znam da vas čudi kako smiju, al’ smiju. I tek su počeli – napisao je Konaković.

 

Jučer je, podsjećamo, Upravni odbor Udruženja BH novinari uputio javni protest direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebiji Izetbegović zbog uvredljivog, arogantnog i neprofesionalnog postupanja prema novinarima i medijima na pres-konferenciji i zatražio da se izvini medijima.

 

Sebija Izetbegović: KCUS je postigao uspjeh, šta me briga šta Konaković misli

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79