Konaković tražio od Tužilaštva KS izvještaj o provjeri diplome Sebije Izetbegović

Tokom postavljanja zastupničkih pitanja i inicijativa na sjednici Skupštine KS, Elmedin Konaković, zastupnik i predsjednik Naroda i Pravde, uputio je dva pitanja Kantonalnom tužilaštvu od kojih se jedno odnosi na provjeru diplome direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

– Tržim da izvijestite Skupštinu KS o poduzetim aktivnostima o provjeri diplome direktorice KCUS-a. Prošlo je više od dva mjeseca od inicijative koju je Skupština usvojila i zatražila da se uključite u provjere.

Do danas, od vas nemamo odgovor.

Zaključak je Skupština donijela 30.09., a kako nije riječ o procesu koji zahtijeva istražne radnje smatramo da ste odgovor do sada trebali dostaviti.

Predmet nije komplikovan, ograničavanje je suspektno i još jednom ukazuje na moguće uplitanje u rad Tužilaštva kojim rukovodite, a čemu smo do sada nekoliko puta svjedočili – rekao je Konaković u upućenom pitanju.

  Britanski vojnik dječaku iz BiH prije 17 godina donirao novac za operaciju: Ponosan sam u kakvog si čovjeka izrastao

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79