Konaković tvrdi da Novalić svjesno laže bh. javnost: Mislili su da će nas botovi ubijediti da je ovo istina

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković otkrio je da su SDA i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ponovo obmanuli bh. javnost.

Novalić svjesno laže javnost

Ovog puta radi se o Zakonu koji je Vlada FBiH usvojila, a tiče se dijela koji tretira naknadu za porodilje. Kako Konaković navodi, ovaj Zakon se odnosi samo na nezaposlene porodilje.

– Kratko je trajala nada da je Novalić, barem pod pritiskom, uradio nešto dobro za ovu državu. Pročitao sam detaljno Zakon koji je Vlada FBiH usvojila, a u kojem je dio koji tretira naknadu za porodilje.

Nije problem samo u tome što nema garancije za isplatu 1.000 KM porodiljama i što se odnosi samo na nezaposlene porodilje, problem je što ovaj čovjek i dalje svjesno laže javnost, a budžetlije i opštinske SDA organizacije nas tjeraju da vjerujemo njemu i njima, a ne dokumentima koje čitamo.

Milion pitanja

Kasnije ću detaljno o Zakonu, sad da pokušam shvatiti kako je moguće da ovi ljudi baš nemaju gram osjećaja za društvo u kojem obnašaju ozbiljne funkcije? Šta su mislili, da zastupnici, delegati, novinari neće čitati Zakon?

Da će nas sve ovi bolesni botovi sa mreža ubijediti da je istina to što govore? Kako da se ova banda suprostavi nasrtajima Dodika i njemu sličnih?

Milion pitanja. Kasnije ću o Zakonu. Za amandman se do kraja borimo! Naknada za sve porodilje u Federaciji BiH 1000 KM! – napisao je Konaković na svom Facebook nalogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79