Konaković uputio simboličnu čestitku: Neka nam ovaj praznik bude podstrek da nastavimo raditi zajedno za bolju budućnost

Konaković uputio simboličnu čestitku: Neka nam ovaj praznik bude podstrek da nastavimo raditi zajedno za bolju budućnost


Predsjednik Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković čestitao je Međunarodni praznik rada.

– Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,

Čestitam vam Međunarodni praznik rada, koji slavimo kao dan radnika i simbol njihove borbe za dostojanstvene radne uvjete.

Ovaj dan podsjeća nas na važnost rada, radnika i njihovog doprinosa u izgradnji prosperitetne i pravedne društvene zajednice. Borba za ravnopravnost i pravedne radne uslove za sve radnike u Bosni i Hercegovini ostaje jedan od naših najvažnijih ciljeva.

Uz to, imam obavezu i odgovornost kao političar da se snažno fokusiram na izgradnju bolje i održive ekonomije koja će omogućiti radnicima da žive dostojanstvenim životom. Kao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, obećavam da ću se zalagati za jačanje međunarodne saradnje i privlačenje stranih investicija koje će doprinijeti razvoju bosanskohercegovačke ekonomije i poboljšanju životnih uvjeta radnika.

Neka nam ovaj praznik bude podstrek da nastavimo raditi zajedno za bolju budućnost naše zemlje. Želim vam još jednom sretan Prvi maj i mnogo uspjeha u vašim radnim poduhvatima – poručio je Konaković.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija