Konaković: Vlada FBiH energiju usmjerila na kritike Vladi KS

Republika Srpska danas je odlučila pooštriti mjere i zatvoriti skoro sve zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

U međuvremenu Vlada Federacije BiH odbija uvesti strožije mjere te odgovornost prebacuje na kantone. Poseban pritisak vršen je na Kanton Sarajevo.

To je komentirao Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini KS.

“RS zatvara tržne centre, ugostiteljske objekte i frizeraje. U većini kantona mjere su pooštrene, policijski sat uveden skoro na cijelom prostoru Federacije.

U tom periodu, Vlada FBiH sa Novalićem na čelu odbila je zahtjev Kriznog štaba i nije pooštravala mjere. Energiju su usmjerili na napade na Vladu KS i njenog premijera Fortu.

Čuli smo prepotentne govore zastupnika Efendića, Abdića i Čomora o tome kako zbog nesposobnosti Vlade KS neće donosti radikalne odluke na prostoru Federacije BiH. Nadam se da danas shvataju šta su govorili i da će vrlo brzo krenuti sa donošenjem odluka. Ne treba kantonima pomoć za odluke koje mogu donositi po Ustavu, treba nam djelovanje Vlade i Parlamenta FBiH u dijelu njihovih nadležnosti. Pomoć zdravstvu i privredi prije svega”, napisao je Konaković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79