Konaković žestoko prozvao SBB: Možda da nam eksperti sad objasne zašto su bili protiv nabavke helikoptera!?

“Petak 13. Dok nas iz ove koalicije ubjeđuju da imamo redukcije i da nema vode, dok izmišljaju zapošljavanje rodbine koje nema, ova Vlada vrijedno radi…”

Prije dva dana bio je petak 13. Simbolično, lider NiP-a Elmedin Konaković iskoristio je to da sumira rad nove Vlade Kantona Sarajevo ali i da prozove SDA, SBB i DF.

“Petak 13. Dok nas iz ove koalicije ubjeđuju da imamo redukcije i da nema vode, dok izmišljaju zapošljavanje rodbine koje nema, ova Vlada vrijedno radi. I problem čišćenja Sarajeva koji je trajao jedan kratak period efikasno je riješen i odlično funkcioniše štab koji je uspostavio ministar Enver Hadžiahmetović.

Koalicija “Petak 13” čija nedjela bismo morali nabrajati satima i dalje potencira tu temu, a nama građani šalju slike i zahvaljuju na promptnim reakcijama”, naveo je Konaković.

Pohvalio je i zakonska rješenja koja su stigla iz Ministarstva socijale a koji se tiči pomaganja mladih.

“Ovaj Zakon je jedan od najboljih koji su se desili u proteklom periodu jer su pronatalitetne politike trenutno veoma važne. Ivana Prvulović svaka čast! Pored toga, stanovi za mlade, 25 stanova za borce, vatrogasci idu u Hercegovinu, Srednja muzička škola Sarajevo svaki dan na ulicama Sarajeva ima koncert, sportisti kao jedan ponavljaju da su samo od Kantona Sarajevo imali podršku, počeo je prijem 200 novih policajaca u MUP-u, 11 aktivnih javnih poziva za privredu u KS ukupnog iznosa od 90 miliona KM (nikad ni blizu nije bilo), 4 zakona iz Ministarstva odgoja i obrazovanja kod ministrice Naida Hota-Muminović i još mnogo, mnogo toga u nekoliko mjeseci iza nas”, sumirao je Konaković.

No, na kraju je žestoko prozvao SBB.

Naime, poznato je da je tadašnja koalicija Šestorke, u kojoj je bio i SBB, pukla zbog nabavke helikoptera. Na tome je insistirao NiP, a SBB je bio protiv.

“Možda i eksperti za helikoptere iz koalicije “Petak 13” da se opet jave ovih dana? Da nam objasne danas zašto su tu temu spinovali i zaustavljali nabavku helikoptera?”, naveo je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79