Konakoviću još 60.000, već potrošio 581.000 KM

Pošto je spiskao više od pola miliona KM, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković zatražio je još novca iz budžeta. Tačnije, kako saznaje „Avaz“, dodatnih 60.000 KM.

Nalog je potpisao Amel Kovačević, ministar finansija Kantona Sarajevo i član Konakovićeve stranke – Narod i pravda.

Šakom i kapom

Konaković je i ranije prozivan (osnovano i s crno na bijelo dokazima) da je takozvanu poziciju tekućih rezervi neosnovano povećao. Raniji predsjedavajući Skupštine imali su na raspolaganju po 30.000 KM, dok je Konaković potrošio čak 581.000 KM!

Očigledno to nije bilo dovoljno. Naime, Konakovićev ministar jučer je potpisao Prijedlog zaključka kojim se traži preraspodjela sredstava u Budžetu sa razdjela 14. Ministarstva saobraćaja KS na Kabinet svog stranačkog šefa Konakovića.

Novim zahtjevom koji je potpisao ministar Kovačević, dakle Konaković ima na raspolaganju dodatnih 60.000 čime će dostići ukupnu cifru od 641.000 KM. Novac može šakom i kapom dijeliti kome želi.

Pogurali šefa

To je predsjednik Naroda i pravde i radio. Novac je dijelio raznim udruženjima, pa i VKBI kako bi podržao Muamera Zukorlića, sandžakog muftiju, pojedincima pa i kompanijama u privatnom vlasništvu.

Prvobitno je, podsjetimo, Prijedlogom budžeta Konakoviću 150.000 KM. Međutim, to mu je bilo malo, pa je su ministri koji dolaze in NiP-a iz svojih budžeta pogurali šefa.

Ruši rekorde

Kako je „Avaz“ već pisao, usporedbe radi, članovi Predsjedništva BiH, kao najvišeg organa u državi, zajedno na raspolaganju imaju 360.000 KM. Predsjedavajući Vijeća ministara – tek 60.000 KM, a predsjedavajući ostalih kantonalnih skupština imaju 30.000 KM ili manje.

Time je Konaković srušio sve rekorde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79