Konakoviću stigao odgovor iz SBB-a: Nismo nabavili helikopter jer si htio da ga platiš 40 miliona KM

Dževad Poturak, zastupnik Saveza za bolju budućnost BIH (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo oglasio se na društvenim mrežama.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Opet po SBB-u. Gdje su kranovi, gdje se pravi nešto, zabodite jednu lopatu?!

Dino, ja sam vam dao metle i lopate, a vi nam pričate o helikopteru!

Da objasnim.

U svom najnovijem istupu, Dino Konaković, koji već 10 godina suvereno loše vlada Kantonom Sarajevo, postavlja pitanje hoće li se sada javiti neko od helikopterskih stručnjaka iz koalicije “petak 13” da objasni zašto su bili protiv nabavke helikoptera.

Pa Dino, obzirom da sam i ja, kao i mnogi drugi bili protiv toga, evo i odgovora: zato što si htio da ga platiš 40 miliona maraka (27 miliona samo za letjelicu + 13 milliona za ostalo), a isti takav RS je platila 10 miliona! Gdje bi otišla astronomska razlika?

Drugo, požari se primarno ne gase helikopterima, već drugom vrstom letjelica – air traktorima (koji su najpogodniji za prostor BiH) ili tzv. kanaderima. Ovi prvi su mnogo jeftiniji od tvog nikad poletjelog turističkog helikoptera.

Treće, kada su prošle godine požari harali Hercegovinom, tadašnji ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić ih je ugasio tražeći međunarodnu pomoć od Republike Hrvatske i Crne Gore. I tri air traktora iz Crne Gore su besplatno za dva dana uradili posao.

Tu nije potrebna nikakva saglasnost Predsjedništva BiH, pa bi bilo dobro da o tome nešto pitaš ministra Cikotića i SDA, koji više kritički i ne spominješ.

Na kraju, ne skreći temu da se u KS ništa ne gradi, da su ulice užasno prljave, da “trojka-dvojka” nema nikakvu viziju itd.

Zato ću ti opet na prvoj narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo donijeti metlu i lopatu na poklon – napisao je Poturak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79