Kongres PDA u Tuzli: ,,Iznenađujuće” izabrali Mirsada Kukića za predsjednika stranke

Kongres PDA u Tuzli: ,,Iznenađujuće” izabrali Mirsada Kukića za predsjednika stranke


Kongresu prisustvuju i brojni gosti, među kojima su lider SDP Nermin Nikšić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, lider NES-a Nermin Ogrešević

Kongres Pokreta demokratske akcije (PDA)

održava se danas u hotela “Mellain” u Tuzla. Mirsad Kukić je jednoglasno izabran za predsjednik PDA.

– Održavanje ovog kongresa u Tuzli, iako je mogao biti održan u bilo kojem gradu u BiH, ima svoju simboliku iz više razloga. Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji u FBiH, TK je poznat po građanskom aktivizmu jer su iz ovoga kantona kretale ideje o podizanju svijesti građana i aktivnom učešću u rješavanju problema izazvanim lošim politikama.

TK proizvodi 52 posto električne energije i stabilnih energetskih postrojenja za koje su obezbijeđene sigurne zalihe energenata za narednih sto godina. Poznato je da je energija jedan od elementa suverenosti svake države, pa tako i suverenosti BiH. Iz ovog grada je krenuo proces opravdanog rudarskog nezadovoljstva, statusom rudara koji je terminološki nazvan rudarskim neposluhom.

Zbog toga pa i drugih razloga baš danas u Tuzli, u kojoj je rođena i realizirana ideja osnivanja ovog političkog pokreta koji je postao odlučujući dio vlasti prije same osnivačke skupštine pokreta i opštih izbora 2018. godine, danas održavamo prvi kongres ove političke partije. Samim tim činom želimo poslati poruku da kao državni politički projekat čvrsto i odlučno podržavamo one koji se bore za bilo koji elemenat suverenosti države BiH. Iz toga razloga ovom prilikom želim još jednom iskazati riječi zahvalnosti rudarima kako TK tako i cijeloj FBiH, što su podigli svoj glas, štiteći svoj položaj i energetski sektor, štiteći i elemente državnosti BiH, obećati da ćemo se za status te populacije zajedno sa našim političkim saveznicima boriti pred svim institucijama države BiH – kazao je, između ostalog, Mirsad Kukić u svom obraćanju.

Kongresu prisustvuju i brojni gosti, među kojima su lider SDP Nermin Nikšić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević i mnogi drugi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija