Konjic, Stolac, Zavidovići, Orašje Bosanska Krupa i Lukavac postaju gradovi

 

Delegati u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine su na današnjoj sjednici izglasali da šest općina u ovom entitetu postanu gradovi, a riječ je o Konjicu, Stocu, Zavidovićima, Orašju, Bosanskoj Krupi i Lukavcu.

Za ovih šest gradova su parlamentarci glasali zasebno, a za svaki je postignuta potrebna većina kako bi im se dodijelio status grada.

Jasno je da će ovaj dan biti historijski datum za ovih šest mjesta u FBiH, a tim povodom su se već oglasili neki načelnici, odnosno gradonačelnici.

Izabrani načelnik Bosanske Krupe Armin Halitović je odmah po završetku glasanja poslao svoju reakciju medijima koju je naravno potpisao funkcijom “gradonačelnik”. On je čestitao građanima i saradnicima na uspjehu te poručio da je dodjeljivanje statusa grada bila njegova vizionarska, ali ostvariva ideja.

Iz Saveza općina i gradova FBiH su za Klix.ba ranije kazali da je do sada status grada u ovom bh. entitetu, pored novih šest mjesta, ranije steklo 16 mjesta. To su: Sarajevo, Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać, Široki Brijeg, Cazin, Livno, Srebrenik, Goražde, Živinice, Gračanica, Gradačac, Visoko, Ljubuški i Čapljina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79