Konjičanin nakon pljačke kladionice probao pobjeći na čamcu

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona obavijestili su da je 18-godišnjak u Konjicu probao pobjeći na čamcu nakon prijavljene pljačke kladionice.

“12. 5. 2022. godine, u 21.40 sati, u PS Konjic je prijavljeno da je u toku pljačka u sportskoj kladionici „Sport plus“, u mjestu Čalebići, grad Konjic. Na mjesto događaja upućene su patrole PS Konjic i PP BS Konjic. Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je nepoznata muška osoba s maskom, kapuljačom i sunčanim naočalama došla ispred spomenute poslovnice dok se radnica iste nalazila ispred objekta. Obzirom da je nepoznata osoba izgledom odgovarala osobi koja je 10. 5. 2022. godine izvršila pljačku uz prijetnju nožem u istoj poslovnici, radnica je pobjegla s mjesta događaja, a počinitelj je ušao u poslovnicu, otuđio njezinu torbu i pobjegao u pravcu Jablaničkog jezera gdje je otuđio čamac i pokušao pobjeći preko jezera. Od strane patrola PS Konjic i PP BS Konjic isti je sustignut i uhićen, a utvrđeno je da se radi o D. S. (2004.) iz Konjica”, naveli su iz kantonalnog MUP-a.

S cijelim slučajem upoznat je nadležni tužitelj, a na mjestu događaja je izvršen uvid i poduzete sve potrebne mjere.

Za protekla 24 sata (12/13. 5. 2022. godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrirane su 2 prijave; na području Mostara 1 i na području Konjica 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 2 prekršaja, oba na području Mostara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79