Konjičanin optužen da je na Baščaršiji pucao u Melisu Mešić

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Arnesa Kašića (1976) iz Konjica zbog pokušaja ubistva Melise Mešić u novembru 2019. godine na Baščaršiji.

– Optuženi se tereti da je 20. novembra 2019. godine, oko 8 sati i pet minuta u ulici Kundurdžiluk na području Općine Stari Grad, nadomak firme u kojoj je zaposlena, sačekao žensku osobu, prišao joj iza leđa i u nju ispalio dva hica, usljed čega je zadobila teške tjelesne povrede – naveli su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema navodima iz optužnice, osumnjičeni je nakon toga je pobjegao u automobilu “VW golf 1” i pobjegao prema Konjicu.

Tužilac je uz optužnicu predložio produženje pritvora optuženom Arnesu Kašiću, a u kojem se nalazi od oktobra prošle godune, a koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, naveli su iz Tužilaštva KS.

Kašić je, kako je navedeno u njegovim ličnim podacima, 88-postotni invalid, nezaposlen, oženjen i otac dvoje djece. Ranije je osuđivan zbog krivičnih djela teška krađa, oštećenje tuđe stvari, zloupotreba prava i nanošenje teških tjelesnih povreda.

U optužnici se navodi da je Kašić u Mešić pucao “iz samo njemu znanih razloga”.

Podsjećamo, napadač je kritičnog jutra sačekao Melisu koja je dolazila na posao u ulici Kundurdžiluk.

U nju je ispalio najmanje dva hica, koji su je pogodili u nogu i pluća, nanijevši joj po život opasne povrede, zbog kojih je bila zadržana na liječenju u KCUS-u.

Izvori bliski istrazi otkrili su tada da je na osnovu snimaka videonadzora utvrđeno da je osoba koja je pucala na ženu napad na nju izvršila s očiglednim umišljajem.

Napadač je znao kad i gdje dolazi na posao, a lice je zaštitio kačketom, dok je na rukama imao rukavice.

Prvobitno je zbog ovog slučaja hapšen Mahir Kuldija, koji je negira krivnju i ponudio alibi. Protiv njega je u međuvremenu obustavljena istraga.

Napadnuta žena je nekoliko mjeseci prije napada bila žrtva prijetnji i ucjena, a da li su ta dva slučaja povezana nije poznato, piše Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79