Konkurs za glavnog državnog tužioca: Zvanično se prijavio i Nermin Šehović

Konkurs za glavnog državnog tužioca: Zvanično se prijavio i Nermin Šehović


Na konkurs za glavnog državnog tužioca koji je objavilo Visoko sudsko i tužilačko vijeće VSTV BiH 4.maja, prijavilo se ukupno sedam kandidata, zvanično je potvđeno za “Avaz” iz ove pravosudne institucije.

Konkurs je okončan u ponedjeljak.

Radi se o kako nam je navedeno, sljedećim kandidatima:

Diani Kajmaković, zamjenici glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, rukovodilac odjelima i odsjecima Tužilaštva BiH – organizovani kriminal, korupcija i terorizam; Nerminu Šehoviću, šefu detašmana za područje Zeničko-Dobojskog kantona, Federalna uprava policije; Ozrenki Nešković, tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Posebnom odjelu za ratne zločine, Odsjek III, Ćazimu Serhatliću, tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u Odsjeku za organizovani, privredni kriminal i korupciju sa poreskim utajama; Milanku Kajganiću, vršiocu dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine; Miroslavu Janjiću, tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Posebnom odjelu za ratne zločine, Odsjek III i Seidu Marušiću, tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Posebnom odjelu za ratne zločine, Odsjek III.

Svi prijavljeni kandidati su trenutno nosioci pravosudne funkcije, osim jednog kandidata Nermina Šehovića, koji je kandidat van pravosuđa.

Kandidat Šehović, kao kandidat koji dolazi izvan pravosuđa, u skladu sa propisanom konkursnom procedurom, u obavezi je prethodno polagati kvalifikacioni i pismeni test. U konkursnoj proceduri za popunjavanje pozicije glavnog tužioca na razgovor se pozivaju kandidati kojima je po osnovu ocjene rada za posljednje tri godine dodijeljen odgovarajući broj bodova, odnosno kandidati koji su na kvalifikacionom i pismenom testiranju ostvarili određeni broj bodova. Napominjemo da je u toku verifikacija prijavnih materijala svih prijavljenih kandidata, koja obuhvata provjere, odnosno da li kandidati ispunjavaju osnovne i posebne uslove u odnosu na poziciju na koju su se prijavili – rečeno nam je iz VSTV-e.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija