Konobarica lažno optužila mladića za silovanje: Morala se opravdati nekako kod supruga

Nevjerovatan slučaj lažne optužbe za silovanje je zabilježen u Hrvatskoj, gdje je mladić (27) bio uhapšen i sudski procesuiran zbog navoda konobarice (26) koja je tvrdila da ju je silovao.

Prema portalu Danica.hr, optužbe su uključivale tvrdnje da joj je mladić na vratu načinio modricu, poznatu kao “ljubavni ugriz”, te da je seksualno zlostavljao dok je spavala.

“Dok je ona spavala, načinio je na njezinom vratu modricu tj. ‘ljubavni ugriz’, a potom gurnuo svoj prst u njezino spolovilo. Kad se probudila, svoje spolovilo stavio je u njezino te ga gurao unutra-van dok nije počela plakati i vrištati te ga tražiti da prestane, pa ga odgurnula od sebe,” stajalo je u optužnici. Sve se navodno dogodilo u kući u kojoj su zajedno stanovali.

Međutim, sud je kasnije odbacio optužbe kao neosnovane i oslobodio optuženika, koji je cijelo vrijeme tvrdio da se radilo o dobrovoljnom spolnom odnosu.

Šefica kafića u kojem je radila konobarica svjedočila je da joj je konobarica rekla da se želi razvesti od svog supruga. Šefica joj je pomogla pronaći smještaj, a mladić je tada zamolio da živi s njom jer je njegov podstanarski stan bio malen i neuređen. Konobarica je kasnije rekla šefici da je trudna, ali da nije sigurna je li dijete suprugovo ili od prijatelja.

“Isti dan, kasno poslijepodne, rekla mi je da više ne želi raditi u kafiću i da će se vratiti mužu. Niti jednog trena nije mi se požalila na mladića, mislim da su oni bili u kratkotrajnoj ljubavnoj vezi,” ispričala je šefica.

Konobarica i njen muž su podnijeli prijavu policiji optužujući mladića za silovanje.

“Imajući u vidu da postoje dvije verzije događaja, pravilno je prvostupanjski sud prilikom vrijednosne ocjene dokaza cijenio iskaz vlasnice lokala koja je znala niz detalja o konobarici, a koja saznanja je mogla crpiti samo od nje. Decidirano je iskazala da se onu večer kada je konobarica rekla da više ne želi raditi nije ni na koji način žalila na ponašanje optuženika, što bi bilo životno i logično s obzirom da je prethodno molila da u uređenoj sobi s njom stanuje i optuženik, već je rekla da će se pomiriti sa suprugom. Da se konobarica pomirila sa suprugom je nesporno pri čemu iz iskaza supruga proizlazi da razlog prestanka rada u ugostiteljskom objektu je to da ona više ne može izdržati na poslu, a ne ponašanje mladića,” stoji u presudi.

Zaključeno je da je konobarica, nakon pomirenja sa suprugom, morala nekako opravdati modricu na vratu pa je, na nagovor supruga, prijavila silovanje. Sud nije isključio optuženikovu obranu da je odnos bio dobrovoljan, te je nakon pet godina pravomoćno oslobođen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79