Konobarici određen pritvor

Dežurni sudija Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni istražni pritvor 42-godišnjoj konobarici Sanji Đonlić, koja se tereti da je u noći sa subote na nedjelju u ugostiteljskom objektu “Astor”, koji se nalazi u stambenom bloku “Grozdovi” u Travniku, zbog ljubavne svađe nožem usmrtila 58-godišnjeg vlasnika lokala Husu Tahirovića.

Policija je dojavu dobila u nedjelju rano ujutro, a istraga je pokazala da bi mogla biti riječ o ljubavnoj svađi, koja se pretvorila u tučnjavu u kojoj je dobila udarac od Tahirovića, a potom je eskaliralo u brutalno ubistvo vlasnika kafića.

U nedjelju u popodnevnim satima Đonlić je privedena i saslušana u prostorijama MUP-a, a kako neslužbeno saznajemo, u prisustvu advokata branila se činjenicom da se ne sjeća cijelog događaja. Tahirović, dugogodišnji zaposlenik travničkog Doma zdravlja, kako saznajemo, zadobio je više uboda u predjelu stomaka.

Policija je u ugostiteljskom objektu našla i krvavi nož kojim je Tahirović ubijen, te će, zajedno s odjećom, biti poslan na vještačenje u sarajevski Centar za forenziku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79