Konstituirajuća sjednica, treći dio: Sarajevo bi sutra trebalo dobiti gradonačelnicu

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradsko vijeća Grada sarajeva zakazan je za sutra u 10 sati u Vijećnici.

-Nastavak sjednice će se odvijati po dnevnom redu Konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, usvojenom dana 24. marta 2021. godine, od tačke četiri dnevnog reda – saopćeno je iz Gradskog vijeća.

Prema dnevnom redu koji su naknadno poslali, tačka četiri je izbor gradonačelnika Grada Sarajeva, a potom slijedi izbor dva zamjenika gradonačelnika Grada Sarajeva, te izbor članova radnih tijela Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Konstituirajuća sjednica je počela 26. marta, ali je prekinuta jer nije bilo kvoruma, a nakon što Jasmin Ademović (NiP) ni samostalni vijećnik Srđan Srdić nisu imali dovoljan broj glasova da bi bili izabrani za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

Benjamina Karić je zvanični prijedlog SDP-a za gradonačelnicu Sarajeva

Dva dana kasnije sjednica je nastavljena. Tada je Ademović izabran za predsjedavajućeg vijeća, a Bogić Bogićević za gradonačelnika. Potom je sjednica prekinuta. No Bogićević nije prihvatio imenovanje imajući u vidu da je dva dana ranije izvijestio da odustaje od kandidature. Uslijedilo je to pošto se pri izboru za predsjedavajućeg vijeća pokazalo da Narod i pravda, SDP i Naša stranka ipak nisu imali većinu, za koju su danima unazad tvrdili da imaju.

SDP BiH je pak prekjučer izašao u javnost da će njihov novi kandidat za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Sarajeva biti Benjamina Karić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79