Kontaktirali smo državnog tužioca Dubravka Čamparu: Nije bio raspoložen za razgovor

Vijest o planiranom atentatu na državnog tužitelja Dubravka Čamparu i načelnika banjalučke policije odjeknula je u predvečernjim satima bosanskohercegovačkom javnošću.

Da se nešto zaista spremalo, potvrdio je i direktor policije RS-a Siniša Kostrešević, koji je potvrdio da se ubistvo Čampare i neimenovanog policijskog službenika planiralo u državnom zatvoru u Vojkovićima. Tragom ovih informacija kontaktirali smo tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čamparu, međutim Čampara nije želio reći ništa o ovom slučaju.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e danas su izvršili pretres državnog zatvora u Vojkovićima po nalogu Tužilaštva BiH zbog informacija o atentatu na tužioca Čamparu.

Navodno, pripadnici MUP-a RS su pronašli i oružje kojim je planirano ubistvo tužioca Čampare piše Oslobođenje.

Otkriven identitet osobe kod koje je pronađen snajper: Odranije poznata policijskim organina gonjenja

Policija RS pronašla oružje na Sokocu

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jedne osobe na Sokocu pronađeno je oružje – jedan snajper i jedna automatska puška.

Kako piše ATV, oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Akciju koju po naredbi Suda BiH provodi MUP RS, u vezi je sa pretresima u zatvoru u Vojkovićima koje su danas izvršili pripadnici SIPA-e.

Podsjetimo, SIPA je danas pretresla pritvorske jedinice u državnom zatvoru u Vojkovićima, zbog, navodno planiranog ubistva državnog tužioca Dubravka Čampare i neimenovanog banjalučkog policajca, a zbog sumnje da su određene osobe koje se nalaze iza rešetaka umiješane u navedeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79