Kontrola kretanja migranata: Uhvatili 37-godišnjaka, krijumčario 18 osoba

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad, sinoć su u Novom Gradu lišili su slobode lice inicijala A.R. (1982) iz Bihaća, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Krijumčarenje ljudi”.

– Policijski službenici su prilikom preduzimanja pojačanih planskih aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela i kontrole kretanja migranata oko 20.30 časova, u ulici Kulska obala, zaustavili putnički automobil marke sa priključnim vozilom, kojim je upravljalo lice A.R. Prilikom kontrole u unutrašnjosti automobila i priključnom vozilu uočili su i identifikovali 18 migranata za koje je utvrđeno da se radi o državljanima Avganistana, Iraka, Saudijske Arabije, Pakistana i Jemena saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

U saopćenju se dodaje da je o navedenom obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH uz čiju saglasnost, policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela “Krijumčarenje ljudi”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79