Kontrola u tramvaju ošamarila mladića

Kontrolorka zagrebačkog tramvaja ošamarila je mladića tokom vožnje, ali isto nije kontaktirao zagrebačku policiju, niti su to učinili drugi putnici prisutni u tramvaju.

Uprkos nedostatku prijave, policija je pokrenula istragu kako bi utvrdili eventualne prekršaje ili kaznene odgovornosti.

Podsjetimo, ZET je potvrdio da su upoznati sa slučajem. Izvinjavju se i navode kako će sankcionisati radnicu.

Iz ZET-a su portalu “24Sata” poslali saopšenje o cijelom događaju.

Prenosimo ga u cijelosti: “Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne starosti. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših radnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebno ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja nezavisno o okolnostima. Putnik koji je napadnut juče je došao u ZET, predstavio je snimak događaj te su mu radnici uputili izvinjenje u ime kompanije i naveli kako će preduzeti sve korake kako bi se sankcionisalo ponašanje radnice. ZET je takođe kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo kazneni postupak koji može završiti i mjerom vanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obaveze.

Ističemo kako su radnici ZET-a skladno pravilnicima, kao i načelima kompanije, obavezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima. ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši radnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac preduzećemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcionisalo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79