Kontroverzna Željana Zovko izabrana za potpredsjednicu Izaslanstva EP-a za odnose s BiH i Kosovom

Željana Zovko izabrana je za potpredsjednicu Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom čime je to izaslanstvo u potpunosti konstituirano, nakon odgode od gotovo dvije godine.

Nakon izbora, Zovko se zahvalila kolegama na podršci, priopćio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

– Velika mi je čast što sam izabrana za potpredsjednicu ovog izaslanstva. Ostajem posvećena angažmanu Europskog parlamenta u odnosima s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom te se radujem suradnji s našim partnerima u tim zemljama na njihovom europskom putu – istaknula je Zovko.

Pritom je naglasila kako je punim konstituiranjem izaslanstva, Europski parlament napokon spreman sudjelovati u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Bosne i Hercegovine (SAPC), kroz pružanje parlamentarnog nadzora nad provedbom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU-a i BiH, koji otvara put prema europskim integracijama BiH.

Iako se SAPC obično sastaje dva puta godišnje, posljednji se sastanak održao 2015. godine. Europski parlament je sad u potpunosti spreman za nastavak rada, nakon nefunkcionalnosti odbora zbog nedostatka uspostavljenog izaslanstva od strane Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79