Konvoj s 1.000 ramazanskih paketa za povratnike krenuo jutros iz Sarajeva

Konvoj s hiljadu ramazanskih paketa za povratnike krenuo je jutros iz Sarajeva iz kruga preduzeća “Klas”.

Planirano je da paketi budu dostavljeni povratničkim porodicama kojima je to najpotrebnije, u 32 džemata na području pet muftijstava – bihaćkog, goraždanskog, tuzlanskog, banjalučkog i mostarskog.

Realizatori ove tradicionalne humanitarne akcije su BBI banka i Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ibrahim Malanović, rukovodilac ureda za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, rekao je novinarima da se ovakav zajednički projekat, s drugim sardnicima i donatorima, realizira već sedmu godinu na način da je BBI banka sponzor, a Rijaset realizira podjelu.

Prema Malanovićevim riječima, ove godine je odlučeno da paketi budu uručeni povratnicima jer je procijenjeno da je njima to najpotrebnije u vrijeme pandemije, a i zbog toga što su “heroji ovog vremena”.

“Osim toga što mnogi od njih nisu riješili egzistencijalna pitanja, nažalost se neki bore i za temeljna ljudska prava; u nekim mjestima je čak i njihova sigurnost upitna. Zato im ovom akcijom treba poručiti da nisu sami ni zaboravljeni”, kazao je Malanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79