Konzul BiH u Fankfurtu: Građani se informiraju o povratku u BiH, apeliram da to ne rade

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u njemačkom gradu Frankfurtu Lučiano Kaluža kazao je da se većina upita Konzulatu državljana BiH koji borave u Njemačkoj odnosi na informiranje u vezi sa povratkom u našu zemlju.

– Apeliram na sve državljane BiH da ne kreću na put! Cilj preventivnih mjera je ograničavanje kretanja u svim pravcima. Poštujete odluke nadležnih institucija. Sada nije vrijeme za putovanje – napisao je Kaluža.

Od jutros većina upita prema Konzulatu odnose se na informisanje u vezi odlaska ka BiH.
Apelujem na sve bh državljane da ne kreću na put! Cilj preventivnih mjera je ograničavanje kretanja u svim pravcima. Poštujete odluke nadležnih institucija. Sada nije vrijeme za putovanje!

Slične apele državljanima BiH koji se trenutno nalaze van naše zemlje, ali i onima koji imaju namjeravaju putovati u BiH, uputili su i ostali diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu.

Odlukama Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, utvrđeno je da će sve osobe koje uđu u BiH morati boraviti u 14-dnevnoj izolaciji, a za te potrebe će u blizini graničnih prijelaza biti postavljeni karantinski šatori u kojima će oni koji pređu granicu boraviti.

Iz Granične policije BiH naređeno je još ranije svim kancelarijama na graničnim prijelazima da se zabrani ulazak osobama koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i Kine, zemalja koje su ponajviše pogođene pandemijom koronavirusa prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79