Koordinaciono tijelo za migracije danas o incidentu na granici BiH i Hrvatske

U Unsko-sanskom kantonu danas će biti održana sjednica Koordinacionog tijela za migracije na kojoj bi se trebalo raspravljati, između ostalog, o nedavnom incidentu na granici BiH i Hrvatske u kojem je povrijeđeno 18 migranata.

U tom incidentu lakše su povrijeđeni migranti porijeklom iz Pakistana i Iraka, što su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske demantirali.

O ovom slučaju obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, koje u saradnji s drugim agencijama poduzima aktivnosti da bi bile utvrđene okolnosti ovog događaja.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je jučer da će Ministarstvo sačiniti opsežnu informaciju koju će proslijediti Predsjedništvu BiH.

U incidentu koji se dogodio u noći sa 6. na 7. avgust u blizini granice BiH i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona povrijeđeno je 18 migranata.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK potvrđeno je da su povrijeđeni u pratnji pripadnika Granične policije BiH primljeni u Dom zdravlja Velika Kladuša prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments