Koridoru 5c dobija nove kilometre: Počinje izgradnja Dobojske obilaznice

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a za istu su odobrena i grant sredstva Evropske komisije.

U organizaciji Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“, u Kostajnici kod Doboja danas će biti ozvaničen početak radova na drugoj dionici autoputa na panevropskom Koridoru 5c.

Riječ je o šest kilometara dugoj dionici na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, koja je poznata i kao „Dobojska obilaznica“. Na ovoj dionici biće izgrađeno nekoliko velikih objekata, poput mosta preko rijeke Bosne, nadvožnjaka, usjeka i dva tunela, od kojih je jedan u dužini od 1.600 metara.

Ozvaničenju početka radova prisustvovaće Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Stefano Elero, šef Kooperacija pri Delegaciji EU u BiH, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, Manuela Naesl, direktorica EBRD-a u BiH, Dušan Topić, direktor Autoputeva Republike Srpske i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a za istu su odobrena i grant sredstva Evropske komisije, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

  Iz VIK-a obavijestili građane koje sarajevske ulice sutra neće imati vode

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79