Korisnici Elektroprivrede HZHB odlučuju hoće li izdvajati po 1 KM za RTV Herceg-Bosne

Kornisnici usluga Elektroprivrede HZHB počeli su dobijati obrasce na kojima se mogu izjasniti da li uz račun za struju žele izdvajati po jednu KM za finansiranje RTV Herceg-Bosne.

Podsjetimo da je ovo najprije 4. juna najavio predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a Dragan Čović. Nakon toga je RTV Herceg-Bosne potpisala ugovor s Elektroprivredom HZHB po kojem će građani koji žele moći plaćati pretplatu ovoj TV kući.

Protivnici ove ideje žestoko su je kritizirali. Također su zatražili od Vlade FBiH da spriječi ovu namjeru. Jedan od njih je federalni zastupnik SDP-a Damir Mašić.

“Konkretan primjer kako se javna preduzeća koja su vlasništvo svih građana zloupotrebljavaju za finansiranje privatnih stranačkih projekata. Za sve to vrijeme premijer FBiH Fadil Novalić i resorni ministar Nermin Džindić šute kao zaliveni! Još nisam dobio odgovor na pitanje”, napisao je danas Mašić.

Podsjetimo, Slavica Karačić, direktorica RTV Herceg-Bosne kazala je da će korisnici Elektropivrede HZHB moći izdvojiti 1 KM za ovu TV kuću.

“To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali priliku svim našim gledateljima za aktivno sudjelovanje u radu RTV Herceg-Bosne. Potpisali smo sporazum s ovim javnim poduzećem iz jedinstvenog razloga, a to je da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je dobrovoljni prilog koji će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun”, kazala je te naglasila kako ne postoje sankcije za nekoga ko ne želi platiti 1 KM.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79