Korisnici pojedinih mobilnih aparata ne mogu pozvati hitnu pomoć Doma zdravlja Mostar

Više od mjesec dana korisnici Androida 10 nisu u mogućnosti stupiti u kontakt s hitnom medicinskom pomoći Doma zdravlja Mostar.

“Služba za hitnu medicinsku pomoć je nedostupna za vlasnike pojedinih mobilnih aparata, a to se pretežito odnosi na androide 10 – kako su nam kazale nadležne institucije koje su provele istraživanje po našem nalogu, odnosno, zamolbi.

Ovaj problem smo uočili još prije mjesec dana kada se dogodila nesreća na Bunskim kanalima, gdje su se tri osobe prevrnule sa čamcem. Dvoje ljudi koji su se zatekli na mjestu nesreće su pokušavali dobiti Službu za hitnu medicinsku pomoć, ali bezuspješno. Po pozivu na broj 124 bi dobili automat koji samo navodi brojeve dežurnih službi. Srećom, jedan od pozivatelja je privatnom linijom uspio organizirati dolazak Hitne pomoći na mjesto nesreće u kratkom vremenskom roku, koji su potom zbrinuli unesrećene osobe koje su preživjele ovu tragediju.

Odmah po tom slučaju smo alarmirali nadležne institucije poslavši službeni dopis putem kojeg smo ih izvijestili o ovom problemu. U daljnoj komunikaciji s njima smo dobili informaciju kako poteškoće u komunikaciji, odnosno, ostvarivanju poziva postoje kod androida 10 te kako rade na otklanjanju kvara.

Protekli vikend smo opet imali slučaj gdje korisnici nisu mogli ostvariti poziv prema 124, a bila im je potrebna hitna medicinska pomoć.

Ovim putem javno apeliramo na sve nadležne institucije da što žurnije iznađu rješenje za ovaj problem kako bismo mogli svima pružiti hitnu medicinsku pomoć u slučaju potrebe. Ovaj problem tehničke prirode nam stvara veliki problem u radu, tim više jer se radi o ugruženim ljudskim životima.

Dragi korisnici naših usluga, ova informacija vrijedi za sve Vas koji posjedujete navedene aparate. U slučaju nesreće (dok se ovaj problem ne riješi), ako ne možete dobiti Službu hitne medicinske pomoći i javlja Vam se automat, pokušajte pozvati ili zamoliti nekog drugog (tko može ostvariti poziv)da pozove 124.

Nadamo se skorom rješenju ovog tehničkog problema”, stoji u obavijesti Doma zdravlja Mostar prenosi Hercegovina.info

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79