Koristan video: Kako se odbraniti od napada silovatelja

Kompletan region još trese skandal oko silovanja 26-godišnje glumice Milene Radulović iz Srbije, koju je zlostavljao profesor, vlasnik škole glume, redatelj i scenarist Miroslav Mika Aleksić. Silovao je, više puta, kao maloljetnu djevojčicu.

Aleksić je bio osoba kojoj je Milena vjerovala.

Ispovijesti o zlostavljanjima

Poslije njenog šokantnog otkrića, javile su se i druge djevojke koje je Aleksić zlostavljao, a onda su stigle ispovijesti i iz drugih zemalja regiona, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

Zlostavljanje se dešava svugdje.

Zbog toga je ekipa “Avaza” posjetila Akademiju borilačkih sportova “Bushido”, čiji je osnivač Ismir Jusko, bivši specijalac. Pokazao nam je osnovne načine kako se odbraniti od napadača.

Tri razloga napada

Istakao je da istraživanja pokazuju da čak 80 posto žena budu napadnute od osoba koje su dio njihovih života, odnosno koje poznaju.

– Također, tri su razloga zašto, a to su krađa, želja za tijelom ili ubistvo. Nekada i sve to zajedno – kazao nam je Jusko.

Naglasio je da se i grubo hvatanje za ruku smatra napadom te da pripadnice ljepšeg pola ne trebaju mnogo razmišljati već djelovati.

– Najčešće dobijemo samo jednu priliku da se odbranimo – istakao je Jusko.

Pogledajte video.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79