Korišteno vatreno oružje: Napad na povratničku porodicu u Gacku

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH, Nerin Dizdar, izdao je saopštenje o napadu na povratničku porodicu u Gacku, koji se dogodio danas, uz upotrebu vatrenog oružja

“Danas se dogodio napad na povratničku porodicu u Gacku, uz upotrebu vatrenog oružja. Ovo je još jedan u nizu napada koji pokazuju da širenje šovinizma i izbjegavanje istine i odgovornosti ponovo dovode do nasilja nad nevinim ljudima”, napisao je Dizdar.

Ministar je istakao da će entitetske vlasti biti pozvane na akciju: “Tražimo hitno procesuiranje i otkrivanje krivaca. Naša podrška povratnicima u Gacko će biti jača nego ikada.”

Osim toga, Dizdar je pozvao na prestanak širenja govora mržnje, ali je izrazio skepticizam u vezi s tim: “Ne možemo se pouzdati da će se to dogoditi. Stoga je na državnim pravosudnim organima da spriječe dalje širenje ovog nasilja.”

Ministarstvo će odmah reagovati na ovaj događaj: “Naši predstavnici će biti poslani na lice mjesta kako bi procijenili štetu na imovini i pružili podršku povratničkoj porodici.”

Policija još uvijek nije iznijela svoje saopćenje o ovom incidentu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79