Korona je bila jača: Posljednja objava doktora Nenada (37) koji je umro od posljedica zaraze

Nenad Maksimović (37), anesteziolog iz KBC “Dragiša Mišović”, koji je danas preminuo od posljedica korona virusa, prije nešto više od mjesec dana objavio je potresnu poruku na društvenim mrežama, ne sluteći da mu je posljednja.

“Bože pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim djelima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amin”, glasi potresan post na Fejsbuku koji je doktor Maksimović objavio 1. decembra prošle godine.

Hrabri anesteziolog se u crvenoj zoni borio za živote hiljade pacijenata za proteklih deset mjeseci, a danas je nažalost preminuo od posljedica opakog virusa.

Među posljednjim postovima na Fejsbuku je i snimak koji je posvetio svim svojim kolegama i to na svim kontinentima.

Maksimovića je inače šira javnost upoznala prije šest meseci u jeku drugog talasa virusa korona.

“Prošao je osmi sat smjene. Pauze su sve kraće, jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smjene, jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto dešava u gradu, da je svuda policija, da su oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor 1, 2, 9… Vrti ti se po glavi sad će svi u Urgentni… Onaj zidani prije 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema… Kome je teže? Da li tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara. Ko je ovdje žrtva, a ko heroj… Ko je broj? Ko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih osam sati… Za više sreće sa obje strane”, napisao je tada preumorni Maksimović uz svoju fotografiju u skafanderu na hodniku bolnice, prenosi Alo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79