Korona kosi popove: Vladika David i iguman Rafailo ljubili zaraženog Amfilohija

David Perović (57), vlaidka kruševački, koji je od strane pokojnoga patrijarha SPC-a Irineja Gavrilovića i Sinoda u Beogradu viđen za budućega mitropolita crnogorsko-primorskoga, prisustvovao je sahrani Amfilohija Radovića 1. novembra.

Na sahrani je bio i iguman Morače Rafailo Kalik. Vladika David primljen je u bolnicu zbog upale pluća uzrokovane koronom.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC-a saopćila je i da se Rafailo Kalik nalazi na liječenju u KC Podgorica i “da se mole za zdravlje Rafailu i svima koji se liječe od COVID-19”.

Vladika kruševački David služio je u nedjelju, 15. novembra, opelo i liturgiju na sahrani patrijarha Irineja znajući da ima koronavirus, nije nosio zaštitnu masku i time je prekršio član 248 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, za šta slijedi novčana kazna ili zatvor od tri godine.

Evo fotografija o prisustvu Davida Perovića i Rafaila Kalika Amfilohijevoj sahrani, kojoj su prisustvovali također bez maski i ne poštujući epidemiološke mjere i naredbe prenosi Antenam


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79