Korona party uz pjevača Đanija u Lukavcu: U krcatom klubu građani se provode

Kršenje epidemioloških mjera u vrijeme pandemije koronavorusa nastavljeno je Tuzlanskom kantonu, a veliku neodgovornost večeras su pokazali građani u Lukavcu gdje je u toku koncert srbijanskog turbo folk pjevača Radiše Trajkovića Đanija.

Naime, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu večeras je organiziran koncert srbijanskog pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, a veliki broj građana zaputio se ka ovoj lokaciji.

Uz kršenje epidemioloških mjera, odnosno bez propisane distance i bez korištenja zaštitnih maski drastično veći broj od 100 osoba okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru.

Građani Tuzlanskog kantona i večeras su pokazali svoju nesavjesnost u vrijeme dok se koronavirus razbuktava u svim dijelovima naše zemlje. Nažalost, danas smo u BiH upisali rekordan broj novoinficiranih i to 716, ali to mnogo nije uznemirilo okupljene u Lukavcu.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, o dešavanjima u lukavačkom klubu obavještene su i nadležne službe.

Vrijedi podsjetiti da je kršenje epidemioloških mjera sinoć zabilježeno i na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradačcu. U lokalnom restoranu okupio se drastično veći broj osoba od dozvoljenih 50, bez distance, ali i poštivanja mjere nošenja maske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79