Korona srušila i prodaju janjetine u Jablanici

O janjetini s ražnja koja se servira u restoranima nadomak Jablanice pisale su se i pjesme. Objekti kojima nije cilj nuditi ekskluzivno specijalizirali su se za ono domaće. Janjetina s ražnja tonama se prodaje u više objekata.

Vikend u lipnju po pravilu u jablaničkim restoranima je bio dio višemjesečne ljetne špice, ali nakon pandemije koronavirusa to nije tako.

Objekti su otvoreni nakon dva mjeseca prinudne pauze i sada većina restorana radi.

-Dobro je da je sve krenulo. Trenutno je posao upola manji u odnosu na isti period prošle godine, ali ključno je da se sve pokrenulo – kaže jedan od vlasnika restorana nadomak Jablanice za Avaz.

Proputovanja za Jadran je vrlo malo, pa se tako pred objektima ne može uočiti veliki broj autobusa. O prometu govori i to da parkinzi nisu puni.

Kako nam kažu, kvalitet je ostao isti, kao i cijene, a sve ostalo će doći na svoje, samo ako ne bude opet nepredviđenih stvari.

-Samo da nam ponovo ne obustave rad. Ovaj period smo preživjeli nekako, ali, ako bi se ponovo desilo, za nas bi to bila prava katastrofa – kaže jedan od konobara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79