Korona ušla u Ministarstvo civilnih poslova BiH, službenicima koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom naređeno da dolaze na posao?

Državni službenici u Ministarstvu civilnih poslova BiH koji rade u kancelariji s državnom službenicom kojoj je potvrđen COVID-19, po nalogu ministrice Ankice Gudeljević, nastavili su dolaziti redovno na posao, saznaje nezvanično PRESS.

Ministarstvo civilnih poslova BiH na nivou državnih institucija nadležno je za zdravstvo s obzirom na to da BiH nema državno ministarstvo zdravstva. Upravo ova institucija trebala bi biti primjer svim ostalim institucijama kada je riječ o suzbijanju širenja koronavirusa unutar ministarstva.

Državni službenici u Ministarstvu civilnih poslova BiH ispričali su nam da je pozitivan rezultat na COVID-19 dobila uposlenica Sektora za materijalno-finansijske poslove i unutrašnju podršku.

Iako se očekivalo da će ministrica Gudeljević tražiti da i ostali službenici koji su radili u istoj kancelariji sa zaraženom osobom odu u izolaciju, do toga nije došla. Uposlenicima je rečeno, nakon što je ministrica obavile konsultacije s pomoćnicom za zdravstvo koja je inače pedijatar i koja zadnjih deset godina ne radi u struci već u javnoj upravi, da svaki dan dolaze na posao.

Službenici tvrde i da im Gudeljević ne dozvoljava da se jave epidemiologu iako im je u više navrata kabinet ministrice dostavljao upute za postupanje ukoliko je neko od službenika bio u kontaktu sa zaraženom osobom ili ima potvrđen COVID-19.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79